Kitzbühel House

The design is driven by the goal of creating a contemporary family home in a consistent modern idiom that also draws on recognisable historical precedents. The idea of breaking the programme into a cluster of smaller buildings developed early, as a way of allowing the required mass to sit as modestly as possible on the site. The architecture thus takes the form of a trio of barn–like structures set on a plinth, the volumes shifted relative to one another, to reinforce the fragmentation of the composition. Echoing the three mountains that form their backdrop, the three peaked roof profiles produce a distinctive silhouette that is refined and modern, but also clearly related to nearby vernacular structures. 

Project Team
Stefan Dold, Eleni Koryzi, Nora Szüts, Justine Bell, Max Gleeson, Tom Whittaker

Photography
Oliver Jaist