Guesthouse

During the early master planning stage of the project, an existing sheep byre was selected as the future location of the monastery’s guesthouse. Whilst semi-derelict, the structure had retained its roof, ensuring the integrity of the ground floor vaulting. This component of the monastic city addresses the needs of four categories of visitor — families of the community, visiting clergy, tourists and pilgrims —
with a programme encompassing exhibition space, shop, offices and accommodation. Renovation has been extensive, including a new roof, restoration of the south gable fresco and remodelled façade detailing. External finishes echo those of the cloister — pale render, timber, simple stone window surrounds and a plain horizontal course expressing the internal division of the floors.

Project architects
Vishwa Kaushal, Stefan Dold

Photography
Jens Weber